Izvor: Blic, 26.Jul.2023, 06:56

PRETI LI SRBIJI NOVO "RUSKO PITANJE"?! Amerika izvlači iz naftalina pritiske za sankcije Putinu i Moskvi: Ima li tu i štapa i šargarepe

Pretres o Zapadnom Balkanu koji je održan u američkom Kongresu 18. jula mogao bi dobro da protrese i ceo region, a pre svega Beograd i Prištinu, pošto zapadni zvaničnici najavljuju novi talas pritisaka na obe strane. Na Beograd zbog neuvođenja sankcija Rusiji, a na Prištinu zbog tenzija na severu Kosova. Analitičari smatraju da zapadni uticaj mogao da bude efikasniji samo ako "štap i šargarepa" budu veći iako očekuju da će doći makar do privremene deeskalacije tenzija na severu Kosova.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.