PREGOVORI MOSKVE I BEOGRADA! Lavrov: Čekam Ivicu Dačića da nas poseti

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2023, 13:10

PREGOVORI MOSKVE I BEOGRADA! Lavrov: "Čekam Ivicu Dačića da nas poseti"

On je istakao da Rusija izražava solidarnost sa srpskim narodom po pitanju pridržavanja Rezolucije 1244.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da Moskva i Beograd dogovaraju posetu šefa srpske diplomatije Ivice Dačića Rusiji, nakon što je, prema njegovim rečima, Zapad sprečio posetu ruske delegacije Srbiji 2022. godine.

- Zaista, Zapad je sprečio to putovanje, tako što je primorao susedne zemlje da ne dozvole prolaz >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << našim avionima - rekao je Lavrov, dodavši da je sa "starim dobrim prijateljem" Dačićem dogovoreno da, u ovoj situaciji, on dođe u Rusku Federaciju.

- Sada se dogovaramo o nekim konkretnim datumima - naveo je Lavrov na onlajn brifingu, prenosi TASS.

  

Šef ruske diplomatije je istakao da je Moskva zahvalna predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije zbog toga što su otvoreni za kontakte sa ruskom stranom.

- Naši kontakti sa Srbijom su redovni. Veoma smo zahvalni predsedniku i premijerki, ministrima u Vladi Srbije na tome što su uvekl bili otvoreni za kontakte sa našim ambasadorom. Ti kontakti su veoma korisni. Pored toga, uvek imamo priliku da komuniciramo telefonom. Čekam Ivicu Dačića da nas poseti kada bude odabrao datum koji mu odgovara - rekao je Lavrov.

On je istakao da Rusija izražava solidarnost sa srpskim narodom po pitanju pridržavanja Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i principa oko kojih se usaglasila međunarodna zajednica i koji su odobreni u UN.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Ivica Dačić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.