POSTIGNUT ISTORIJSKI DOGOVOR PEKINGA I MOSKVE! Iz Kremlja poručuju: Rusko-kineksi odnosi na neviđeno visokom nivou

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2022, 16:33

POSTIGNUT ISTORIJSKI DOGOVOR PEKINGA I MOSKVE! Iz Kremlja poručuju: Rusko-kineksi odnosi na neviđeno visokom nivou

Kina je spremna da nastavi međusobnu podršku i saradnju s Rusijom kada je reč o pitanjima suvereniteta i bezbednosti

Ruski predsednik Vladimir Putin se u telefonskom razgovoru sa kineskim kolegom Si Ðinpingom dogovorio da proširi saradnju u oblasti energetike, finansija i industrije, saopštio je danas Kremlj.

- Dogovoreno je proširenje saradnje u energetici, finansijama, industriji, transportu i drugim sferama, uzimajući u obzir globalnu ekonomsku situaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koja se zakomplikovala zbog nelegitimne politike sankcija Zapada - naveo je Kremlj u saopštenju, prenosi agencija Rojters.

Kako se dodaje, Putin i Si su izjavili da su rusko-kineski odnosi na neviđeno visokom nivou, kao i da se stalno poboljšavaju, prenosi agencija RIA Novosti.

Путин и Си Цзиньпин подтвердили готовность к взаимной поддержке в ООНhttps://t.co/yDQEbXMcFc pic.twitter.com/VjmbMjXe4p

— РИА Новости (@rianru) June 15, 2022

, rekao je danas kineski predsednik Si Đinping u telefonskom razgovoru s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

- Bez obzira na globalne promene u svetu, kinesko-ruski odnosi i dalje imaju dobru dinamiku razvoja - rekao je Si Đinping, a prenela Centralna televizija Kine.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Si razgovarao s Putinom: Spremni smo

Izvor: B92, 15.Jun.2022

Moskva -- Kina je spremna da nastavi međusobnu podršku i saradnju s Rusijom kada je reč o pitanjima suvereniteta i bezbednosti, izjavio kineski predsednik Si Đinping...On je danas telefonski razgovarao s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. "Bez obzira na globalne promene u svetu, kinesko-ruski...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.