Si razgovarao s Putinom: Spremni smo

Izvor: B92, 15.Jun.2022, 17:55

Si razgovarao s Putinom: Spremni smo

Moskva -- Kina je spremna da nastavi međusobnu podršku i saradnju s Rusijom kada je reč o pitanjima suvereniteta i bezbednosti, izjavio kineski predsednik Si Đinping.

On je danas telefonski razgovarao s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. "Bez obzira na globalne promene u svetu, kinesko-ruski odnosi i dalje imaju dobru dinamiku razvoja", rekao je Si Đinping, a prenela Kineska državna televizija.

Prema njegovim rečima, Kina je spremna da sarađuje s Rusijom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radi obezbeđivanja stabilnog razvoja bilateralne poslovne saradnje.

Oglasio se i portparol Kremlja Dmitrij Peskov, koji je takođe potvrdio da su Putin i Si razgovarali, iako nije komentarisao o čemu je tokom razgovora bilo reči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.