POSETA PUTINA BEOGRADU: Glavni grad u srpsko-ruskim zastavama

Izvor: Večernje novosti, 16.Jan.2019, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSETA PUTINA BEOGRADU: Glavni grad u srpsko-ruskim zastavama

Tokom srede komunalne službe užurbano sređivale delove glavnog grada kojima će proći delegacija iz moskve. Ispred Palate "Srbija" puštena u rad fontana, unutra polirani mermer i nameštaj KOMUNALNE službe u Beogradu u sredu su bile podignute na najveću "radnu temperatura". Svi su užurbano sređivali delove Beograda koje će danas posetiti ruski predsednik Vladimir Putin. Od sedam ujutru ekipe su već >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << bile ispred Palate "Srbija", Hrama Svetog Save i na Groblju oslobodilaca Beograda. Za ovu priliku u rad je puštena i fontana na platou ispred Palate "Srbija". Led i lišće koji su se nakupili na dnu odvezeni su u prikolici, nasuta je voda, a radnik je mrežom skupljao trunje.Radnici "Zelenila" su sa platoa lopatama uklanjali sneg. Ekipe "Vodovoda i kanalizacije" duž celog Bulevara Mihajla Pupina izvlačili su u cisternu vodu iz svih slivnika, da se, kako kažu, ne stvaraju bare ako slučajno padne kiša. Na jarbolama su bile podignute srpske i ruske zastave. Pročitajte još - PUTIN U BEOGRADU: Evo koje ulice će biti blokirane tokom posete ruskog lidera Kako se napolju sređivalo, ista atmosfera je bila i u Palati, gde će biti organizvan centralni deo posete. Usisavani su tepisi, polirani mermerni podovi, glancane skulpture, prostorije su krečene, stolarija je brisana. Radno je bilo i ispred Hrama, odakle je odnet deo crnih kućica, skidane su skele, čišćen plato i postavljana visoka metalna ograda. Na Groblju oslobodilaca oprane su staze od blata, spomen-ploče nastradalim vojnicima i u belo farbane žardinjere. U pojedinim ulicama i na mostu Gazela policajci su metalnim šipkama proveravali da li šahtovi mogu da se otvore. Sve stanare i zaposlene u zgradama oko lokacija gde će Putin proći, policija je obavestila da danas iz bezbednosnih razloga u određenim delovima dana ne smeju da izlaze na prozore i terase i da moraju da navuku roletne ili žaluzine. Dobrodošlicu ruskom predsedniku poželela je na Novom Beogradu i porodica Novaka Đokovića. Na ceo zid zgrade, gde je njegov restoran, postavljen je bilbord koji prikazuje uvezane srpsku i rusku zastava, uz poruku "Srbija-Rusija". BEZBEDNOST U KREMLjU veruju da će Srbija osigurati bezbednost Putina tokom posete Beogradu i poručuju da nemaju zvanične informacije o hapšenju ekstremiste koji je navodno planirao napad na ruskog predsednika. Agencija Tass navodi da su srpski mediji objavili da je na jugu Srbije uhapšen pripadnik radikalne islamske organizacije Armin Alibašić.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Sveti Sava

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Putin danas u Beogradu

Izvor: Beta, 17.Jan.2019, 01:42

Ruski predsednik Vladimir Putin dolazi danas u dugonajavljivanu posetu Beogradu tokom koje će biti potpisano više od 20 sporazuma i razmotrena politička pitanja, pre svega o Kosovu.Avion s ruskim predsednikom sleće pre podne na aerodrom "Nikola Tesla" gde će ga dočekati predsednik Srbije Aleksandar...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.