PANIKA STRANIH AMBASADA U MOSKVI: Stigle im koverte posute misterioznim prahom

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2018, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PANIKA STRANIH AMBASADA U MOSKVI: Stigle im koverte posute misterioznim prahom

Službe za vanredne situacije Rusije imala pune ruke posla

Na adrese 13 stranih ambasada u Moskvi stigle su koverte u kojima se nalazi puderasta smesa, rekao je danas izvor iz Službe za vanredne situacije, nakon što je još jedna koverta stigla, ovog puta na adresu slovenačke ambasade.

Pročitajte i:

Ambasada Slovenije u ulici Malaja Dmitrovka 14, primila je poštu u kojoj se nalazio prah.

Prema ranijim izveštajima, sumnjive koverte >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stigle su na adrese šest ambasada 14. februara, a u utorak su koverte sa prahom stigle ambasadama Holandije, SAD, Italije, Bugarske, Kanade i u kancelariji Ujedinjenih nacija.

Navodi se da ta supstanca u kovertama ne predstavlja nikakvu opasnost.

Dutch Embassy in #Moscow has received a letter containing white substance - reports https://t.co/9jY3fP14lG pic.twitter.com/5G4XH0mV7A

— Sputnik (@SputnikInt) February 15, 2018

Veruje se da su koverte poslate istog dana, istraga se trenutno odvija. Sve ambasade su primile istu puderastu supstancu. Prema navodima moskovskog glavnog odeljenja ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova, policija je zaplenila supstancu i dostavila ih stručnjacima na proveru.

- Ustanovljeno je da supstanca ne predstavlja nikakvu pretnju - izjavio je portparol tog odeljenja.

Prema navodima neimenovanog izvora iz policije, supstanca je sadržala fipronil, insekticid koji se koristi u poljoprivredi i medicini.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Moskva: Na adrese ambasada stigla puderasta smjesa u kovertama

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Feb.2018

MOSKVA - Na adrese 13 stranih ambasada u Moskvi stigle su koverte u kojima se nalazi puderasta smjesa, rekao je danas izvor iz Službe za vanredne situacije, nakon što je još jedna koverta stigla, ovog puta na adresu slovenačke ambasade..."Ambasada Slovenije u ulici Malaja Dmitrovka 14, primila je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.