Ožegović i ekipa smenili trenera Spartak Moskve

Izvor: Mondo, 22.Okt.2018, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ožegović i ekipa smenili trenera Spartak Moskve

Posle dve godine, ruski klub traži novog trenera.

Foto: MN Press

Neuspeh na Otkritje areni i boravak na tek sedmom mestu tabele ruske Premijer lige učinili su da se u ponedeljak dogodi očekivano: Italijanski trener Masimo Karera (54) napustio je Spartak Moskvu posle dve godine.

Stručnjak koji je 2017. u klupske vitrine uneo "duplu krunu" i bio proglašen za trenera godine, zvanično je otišao iz moskovskog kluba i do daljeg će njegov posao obavljati >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dosadašnji pomoćnik, Raul Riančo.

Loš start sezone i osvojenih 18 od moguća 33 boda doprineli su ovakvoj odluci rukovodstva kluba, dan nakon što je Arsenal iz Tule osvojio sva tri boda u Moskvi, a jedan od strelaca bio je i srpski internacionalac Ognjen Ožegović, dok je ceo meč za Spartak odigrao Marko Petković.

Ispostavilo se da je taj neuspeh bio poslednji Karerin meč na klupi na kojoj je sedeo od avgusta 2016, kada je nasledio dotadašnjeg šefa struke, Dimitrija Aleničeva. U međuvremenu su pod Italijanovim vođstvom Moskovljani osvojili titulu i nastupili u grupnoj fazi Lige šampiona 2017/18.

Pod vođstvom vršioca dužnosti, Spartak će ove nedelje nastaviti učešće u grupnoj fazi Lige Evrope, u kojoj je dosad osvojio jedan bod u grupi uz Viljareal (2 poena), Rapid Beč (3) i lidera Glazgov Rendžers (4), koji će u četvrtak dočekati tim iz Moskve na "Ajbroksu".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.