Ovo je momenat u kom je šef Vagnera doneo odluku da krene na Moskvu? VIDEO

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 15:34

Ovo je momenat u kom je šef Vagnera doneo odluku da krene na Moskvu? VIDEO

Društvenim mrežama proširio se video na kom je snimljen razgovor šefa Vagnera Jevgenija Prigožina i ruskog vojnog blogera i jutjubera Semjona Pegova.

Mnogi su sada uvereni kako je upravo ovo trenutak u kojem je Prigožin odlučio da će pokrenuti oružanu pobunu.

"Ne daju ti više oružja jer bi se mogao okrenuti protiv Moskve, napasti Kremlj. Je li ta pretpostavka neosnovana, ili?", pita Prigožina ruski vojni bloger.

"Hoću li umarširati u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Moskvu?", odgovara mu šef Vagnera, a Semjon Pegov, poznatiji kao WarGonzo mu zatim objašnjava na šta je tačno referirao.

"Pa, njihovo objašnjenje je to da je Vagner dosegao određenu autonomiju. Prigožin ima određene političke ambicije, mogao bi da uzme svoju privatnu vojsku, okrene je i uzurpira moć u Rusiji, govori mu.

Nakon toga se Prigožin uozbilji i kaže mu:

"Što se tiče marširanja na Moskvu, to je interesantan predlog, ali nisam razmišljao o tome".

"Ne, nisam ni sugerisao da to učiniš", zaključuje bloger u kratkom videu.

Komentatori na Tviteru pišu kako se na videu tačno može videti trenutak kad se Prigožinu ‘upalila lampica‘ nakon što je ruski bloger spomenuo marš na Moskvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.