Izvor: RTS, 29.Apr.2021, 19:56

Otvoren Rusko-balkanski centar u Beogradu

Simbolično, u hotelu Moskva otvoren je Rusko-balkanski centar. Učesnici poručuju da je cilj naučno istraživanje i analiza savremenih političkih, ekonomskih, društvenih, kulturnih i verskih procesa u Srbiji i regionu.
Organizovana je i konferencija "Prošlost, sadašnjost i budućnost rusko-srpskih odnosa".

Poruka je stigla i od šefa ruske diplomatije koju je poročitao ambasador >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Rusije u Beogradu.
Aleksandar Bocan-Harčenko naveo je da su odnosi Srbije i Rusije na najvećem usponu. 
"Ali uz to postoje i iskušenja i zbog toga su otvaranje Centra i ovaj skup veoma aktuelni. U svojoj praksi i svakodnevnim aktivnostima osećamo manjak dodatnog intelektualnog doprinosa koji bi bio rezultat otvorenog naučnog dijaloga među ljudima koji znaju Srbiju i Balkan i vole Srbiju, odnosno region Balkana", naglasio je Bocan-Harčenko.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

RT: U Beogradu otvoren Ruski balkanski centar

Izvor: Vostok.rs, 30.Apr.2021, 11:06

Ceremonija je održana u hotelu Moskva u centru Beograda u prisustvu predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića, ruskog ambasadora Aleksandra Bocan-Harčenka, predstavnika ruskih kompanija i srpskih lidera. „Svrha otvaranja centra je da podrži još više intenzivne odnose između naše dve...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.