Izvor: Piplmetar.rs, 02.Jul.2023, 18:30

Otišli Srbi iz CSKA, došao Francuz

Veteran Amat Mbaje postao je novi igrač CSKA Moskve, objavljeno je na Tviteru „Armejaca“.
„Uzbuđen sam što sam deo tako legendarne organizacije i što ću otkriti novu ligu. Radujem se što ću početi da radim!“, rekao je 33-godišnji Mbaje po doalsku u Moskvu.
Protekla sezona bila je jedna od najboljih u Mbajeovoj karijeri. Pridružio se Efesu, u tom trenutku aktuelnom šampionu Evrolige, >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << i izborio mesto u startnoj postavi. Igrao je na 33 utakmice Evrolige,beležeći u proseku sedam poena (52,5% dve, 51,7% trojke, 85% slobodna bacanja) i 2,8 skokova za 21,5 minuta. 
U 25 utakmica turskog šampionata prosečno je postizao 12,1 poen (59,1% dve, 37,1% trojke, 89,9% slobodna bacanja), 5,3 skoka i 1,2 asistencije za 31 minut.
Takođe je dao značajan doprinos teškom putu tim iz Istanbula do titule šampiona Turske.
Francuz je pre jednosezonskog mandata u Efesu igrao za Karšijaku, Virtus, Olimpiju Milano,

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.