Otac stupio u kontakt sa Snoudenom

Izvor: B92, 15.Avg.2013, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otac stupio u kontakt sa Snoudenom

Moskva -- Otac odbeglog službenika CIA Edvarda Snoudena (30) prvi put je stupio u kontakt sa svojim sinom preko interneta, iako je dobio pravni savet da to ne čini.

Advokat Edvarda Snoudena, Anatolij Kučerena, obelodanio je da su Edvard i njegovo otac Lon nedavno četovali na internetu, prenela je agencija AFP.

"Očinska osećanja su mnogo jača od bezbednosnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << briga", rekao je advokat, dodavši da je takvu odluku doneo sam Lon Snouden, ignorišući preporuku njegovih advokata.

"Ali mi i dalje ne preporučujemo da komuniciraju putem interneta, čak i uz korišćenje zaštićenih (šifrom) kanala i mada znamo da je Edvard tehnološki stručnjak."

Lon Snouden je dobio rusku vizu i očekuje se da uskoro doputuje u Rusiju u posetu sinu.

Edvard Snouden dobio je privremeni azil u Rusiji 1. avgusta, nakon što je više od pet sedmica proveo na moskovskom aerodromu "Šeremetjevo" da bi izbegao izručenje SAD, koje su ga optužile za špijunažu jer je otkrio tajne detalje o američkom programu elektronskog nadzora.

Prebivalište Snoudena mlađeg nije poznato i drži se u strogoj tajnosti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Snoudenov otac kontaktirao sina,uprkos savetu advokata

Izvor: Večernje novosti, 15.Avg.2013

MOSKVA - Otac odbeglog službenika CIA Edvarda Snoudena (30) kontaktirao je po prvi put svog sina preko interneta iako je dobio pravni savet da to ne čini, rekao je danas advokat Edvarda Snoudena, Anatolij Kučerena.Kučerena je obelodanio da su Edvard i njegovo otac Lon nedavno četovali na internetu,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.