Osuđen zbog pripremanja bombaških napada na Moskvu

Izvor: Blic, 29.Nov.2012, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđen zbog pripremanja bombaških napada na Moskvu

Islamski ekstremista koji je pripremao bombaške napade na moskovskom Crvenom Trgu za novu 2010. godinu osuđen je na 15 godina zatvora, javio je Radio "Slobodna Evropa".

Iljas Saidov je napravio pojaseve sa eksplozivom za samoubilačke napade koje je trebalo da izvrše dve žene. Jedan pojas, već povezan sa mobilnim telefonom, eksplodirao je u stanu kada je telefon aktivirala SMS poruka.

Poginula je jedna od žena, a druga je kasnije uhapšena i u maju 2012. osuđena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na 10 godina zatvora.

Moskovski sud proglasio je danas Saidova krivim i za ubistvo pet osoba u njegovom rodnom Dagestanu. Saidov je priznao krivicu i sarađivao tokom istrage.

Najmanje 20 žena izvršilo je bombaške napade u Rusiji od 2000. godine.

Povezane vesti: Članice benda "Pusi rajot" žele da služe kaznu u Moskvi Pankerkama iz "Pusi rajot" po dve godine zatvora, protesti podrške širom sveta Optuženi za 11. septembar odbili da odgovaraju sudiji Godišnjica bombaškog napada na moskovski metro Al Asad: Strani elementi finansiraju teroriste u Siriji
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.