Oštra poruka budalama u Evropi: To neće sprečiti izbijanje trećeg svetskog rata

Izvor: B92, 28.Jan.2023, 17:37

Oštra poruka "budalama u Evropi": To neće sprečiti izbijanje trećeg svetskog rata

Moskva -- Isporuke tenkova i oklopnih jedinica Ukrajini neće sprečiti izbijanje trećeg svetskog rata, ako do toga uopšte i dođe.

To je u subotu izjavio zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Kako je rekao, odbrana Ukrajine, koja nikom u Evropi nije ni potrebna, neće pomoći "trulom Starom svetu da izbegne da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << plati za svoje grehe".

Prema rečima Medvedeva, ako uopšte i dođe do trećeg svetskog rata, on se neće voditi iz pomoć tenkova i aviona, već će se ceo svet pretvoriti u pepeo.

Podsetio je na to da Velika Britanija, između ostalog, zahteva da zemlje Alijanse treba da Kijevu isporuče naoružanje istog trenutka, kao i da će ti lovci, tenkovi i rakete velikog dometa sprečiti ekspanziju Rusije i izbijanje trećeg svetskog rata.

"Takvih budala u strukturama vlasti u Evropi ima bezbroj", dodao je on.

Podsetimo, Nemačka je posle više meseci premišljanja saopštila da će Kijevu poslati tenkove "leopard", a istog dana su i američke vlasti saopštile da će Kijev od Vašingtona dobiti tenkove "abrams".

Ubrzo zatim oglasila se i Velika Britanija koja je saopštila da planira da isporuči Ukrajini tenkove "čelendžer 2" krajem marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UKRAJINCI ZATRAŽILI PODMORNICE I AVIONE! Stigao brutalan odgovor Medvedeva: "Ukrajina neće imati uopšte more" (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jan.2023, 12:10

Kijevski režim uskoro će ostati bez pristupa moru, napisao je zamenik predsednik Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući objave da je Ukrajina tražila od Nemačke podmornice..- Sada je neki idiot izjavio da im trebaju avioni i podmornice. Dobro, avioni su nekako razumljivi....

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.