Operski spektakli na velikom platnu u bioskopu „Cineplexx“

Izvor: Kontra magazin, 06.Mar.2012, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Operski spektakli na velikom platnu u bioskopu „Cineplexx“

Po prvi put u Srbiji, gledaoci će imati priliku da iz bioskopskih sedišta prate ekskluzivne nefilmske sadržaje, odnosno operske i baletske predstave u izvođenju ansambala prestižnih svetskih teatara. Na repertoaru bioskopa "Cineplexx" u šoping molu "Delta City" naći će se tokom marta, aprila, maja, juna i jula šest visoko kvalitetnih snimaka poznatih operskih naslova, da bi od septembra krenuli uživo prenosi iz čuvene njujorške Metropoliten opere, milanske Skale i moskovskog Boljšoj teatra. Prva, koja će 21. marta otvoriti opersku sezonu, je Verdijeva "Travijata" u izvođenju ansambla milanske Skale. U aprilu će biti prikazana "Norma" u produkciji Teatra Komunale iz Bolonje, kao i "Toska" minhenskog Narodnog pozorišta. Opera "Ana Bolen" izvedena u Bečkoj operi, biće na repertoaru u maju. Grandiozna predstava "Aida" sa preko 300 izvođača ansambla milanske Skale biće prikazana u junu. Ova uvertira za predstojeću sezonu (2012/2013) uživo prenosa završava se u julu snimkom opere "Nabuko", koja se samo jednom godišnje izvodi u antičkom pozorištu Taormina na Siciliji. Glavne uloge u ovim operama pripadaju aktuelnim operskim divama Danijeli Desi, Angeli Georgiu i Ani Netrebko. Ovi fantastični vokali, veličanstvene scenografije, bogati kostimi i vrhunska produkcija pružiće posetiocima bioskopa i ljubiteljima ovog žanra nesvakidašnji bioskopsko-operski doživljaj. Za ove spektakle zainteresovani će imati mogućnost pretplate. Rezervacije će biti moguće od 8. marta. Više informacija može se naći na www.cineplexx.rs.

Nastavak na Kontra magazin...






Povezane vesti

Vrhunska opera na velikom platnu

Izvor: B92, 07.Mar.2012, 10:55

U beogradskom bioskopu Cineplexx po prvi put u Srbiji, gledaoci će imati priliku da iz bioskopskih sedišta prate ekskluzivne nefilmske sadržaje, operske i baletske predstave u izvođenju ansambala prestižnih svetskih teatara...Na repertoaru bioskopa Cineplexx u šoping naći će se tokom marta, aprila,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kontra magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kontra magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.