Oko zidova Kremlja se pojavio beli medved Grinpis

Izvor: Vostok.rs, 01.Apr.2013, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko zidova Kremlja se pojavio beli medved "Grinpis"

01.04.2013. -

'Grinpis Rusija'' je održala akciju oko zidova Kremlja za zaštitu Arktika – ''Arktik nije na prodaju!''. Na reci Moskva, na ledu se našao beli medved pozivajući ruske vlasti da obrate pažnju na problem u arktičkoj oblasti.

''Pohlepne naftne kompanije zauzimaju Arktik. One ne brinu o medvedima i kitovima, kojima preti smrt od gladi, a ni o ravnoteži klime na planeti'', - navodi se u saopštenju ''Grinpis Rusija''.

Dve državne korporacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << – norveška Statoil i ruski ''Rosnjeft'' – formiraju zajedničku kompaniju za proizvodnju nafte na platformi Barencovog mora.

Izvor: Glas Rusije, foto: © Flickr.com/HowardLake/cc-by-sa 3.0    
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.