Oglasio se Lavrov: Rusija će biti centar multipolarnog sveta

Izvor: B92, 30.Jun.2023, 10:27

Oglasio se Lavrov: Rusija će biti centar multipolarnog sveta

Moskva -- Današnji događaji u svetu predstavljaju proces kretanja od dominacije Zapada ka pravednom multipolarnom svetu čiji će Rusija biti centar.

To je rekao ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov tokom brifinga.

"Zapadne zemlje su usmerene protiv toga, vrše pritiske na svaku zemlju koja pokazuje samostalnost i prati svoje nacionalne interese", kazao je Lavrov.

Govoreći o NATO, Lavrov je rekao da je Kina u doktrinarnim dokumentima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << NATO definisana kao njihov glavni izazov, dodajući da je hegemon zlatne milijarde to i sam priznao.

Govoreći o ratnim zločinima rekao je da dokazi na osnovu kojih optužuju Rusiju nikada nisu predstavljeni, kazao je Lavrov.

"Što se tiče ratnih zločina i kršenja međunarodnog humanitarnog prava, malo je dokaza koje nam Zapad daje. Pitamo ih da svoje izjave potkrepe dokazima, ali to se ne dešava", kazao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: Rusija je iz svih poteškoća izlazila jača i otpornija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2023

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je danas, na pitanje o stabilnosti Rusije nakon neuspele pobune Vagnera, rekao da je njegova zemlja iz svih poteškoća izlazila jača i otpornija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Moskva i Beograd dogovaraju posetu Dačića Rusiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2023

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da Moskva i Beograd dogovaraju posetu šefa srpske diplomatije Ivice Dačića Rusiji, nakon što je, prema njegovim rečima, Zapad sprečio posetu ruske delegacije Srbiji 2022. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.