Oglasilo se Ministarstvo zdravlja i ponudilo pomoć ocu male Nine koja prodaje krofne: Ovo je odluka porodice

Izvor: B92, 28.Jun.2023, 15:01

Oglasilo se Ministarstvo zdravlja i ponudilo pomoć ocu male Nine koja prodaje krofne: Ovo je odluka porodice

Minitarstvo zdravlje Srbije ponudilo je pomoć porodici male Nine, devojčici koja za lečenje svog oca Zorana Ninkovića danima prodaje krofne.

Kako je saopštilo ministarstvo, oni su stupili u kontakt sa suprugom Zorana Ninkovića, ponudili svu vrstu pomoći.

U saopštenju se navodi da im je ona saopštila da je odluka da porodice da se Zoranu pregledi obave u Moskvi u ustanovi koju su sami izabrali, za šta je prikupljen potreban iznos, te da će porodica naknadno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Moskve putem društvenih mreža saopštiti ime ustanove i rezultate pregleda.

"Upoznati smo sa zdravstvenim stanjem gospodina Zorana Ninkovića iz Novog Sada, i u poslednja dva dana u direktnom smo kontaktu sa porodicom, odnosno suprugom Natašom Ninković.

U cilju sagledavanja mogućih rešenja zdravstvenog problema povodom kojeg se gospodin Ninković obratio javnosti radi prikupljanja humanitarne pomoći za obavljanje pregleda u inostranstvu, Ministarstvo je konsultovalo obe državne zdravstvene ustanove u kojima se ranije lečio, odnosno Кlinički centar Vojvodine i Кliničko bolnički centar Zvezdara", navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Precizira se da se porodici Ninković, u ime Ministratsva zdravlja i ministarke lično, obratila državna sekretarka dr Vesna Turkulov, koja je ponudila kompletnu stručnu, finansijsku i sve druge vrste pomoći, kako bi pacijentu što pre bila postavljena dijagnoza i sačinjen predlog daljeg lečenja.

"U direktnom kontaktu, gospođa Ninković je zahvalila na ponuđenoj pomoći i saopštila državnoj sekretarki da je odluka porodice da pregledi budu obavljeni u Moskvi u ustanovi koju su sami izabrali, za šta je prikupljen potreban iznos, te da će porodica naknadno iz Moskve putem društvenih mreža saopštiti ime ustanove i rezultate pregleda", dodaje Ministarstvo zdravlja.

Dodaju da Ministarvo zdravlja ostaje na raspolaganju za sve vrste pomoći g. Ninkoviću i zahvaljuje građanima koji su još jednom pokazali visok nivo humanosti i empatije.

Podsećamo, potrpedsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će država pomoći lečenje čoveka čija je ćerka započela akciju prikupljanja novca za njegovo izlečenje prodavanjem krofni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo zdravlja se oglasilo: Pružićemo svu neophodnu pomoć ocu male Nine

Izvor: 24sedam.rs, 28.Jun.2023

Porodici Ninković, u ime Ministarsta zdravlja i ministarke lično, obratila se državna sekretarka dr Vesna Turkulov, koja je ponudila kompletnu stručnu, finansijsku i sve druge vrste pomoći

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.