Oglasila se Zaharova: Pozvan je na razgovor

Izvor: B92, 19.Dec.2023, 12:52

Oglasila se Zaharova: Pozvan je na razgovor

Ambasador Finske u Moskvi Anti Helantera pozvan je u rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

On je pozvan u vezi sa odobrenjem vlade te zemlje za sklapanje sporazuma o saradnji u oblasti odbrane sa Sjedinjenim Američkim Državama. Rusija će odgovoriti na povećavanje vojnog potencijala NATO-a na svojoj granici, saopštila je portparolka ruskog ministarstva Marija Zaharova.

"S tim u vezi, 19. decembra u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvan je ambasador Finske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Moskvi, kome je rečeno da ruska strana neće ostaviti bez odgovora povećavanje vojnog potencijala NATO-a na našoj granici, koje ugrožava bezbednost Ruske Federacije i preduzeće neophodne mere za suprotstavljanje agresivnim odlukama Finske i njenih saveznika u NATO-u", navodi se u komentaru Zaharove objavljenom na sajtu Ministarstva.

Ona je primetila da odredbe sporazuma ne sadrže nikakva ograničenja u pogledu vrste raspoređenog naoružanja, koje može uključivati i nuklearno oružje.

"Odgovornost za pretvaranje zone dobrosusedstva u ovom regionu u zonu moguće konfrontacije u potpunosti je na aktuelnim finskim vlastima", istakla je Zaharova.

Ranije je objavljeno da su Vašington i Helsinki potpisali sporazum o jačanju odbrambene saradnje, čiji je cilj povećanje vojne kooperacije i povećanje efikasnosti NATO-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.