Odgovor Moskve NATO-u: Nismo mi, vi ste

Izvor: B92, 06.Apr.2023, 16:41

Odgovor Moskve NATO-u: Nismo mi, vi ste

Moskva -- Reagujući na kritike NATO zbog razmeštanja taktičkog nuklearnog oružja u Belorisiju, portparol Kremlja rekao je da je NATO taj koji se "kreće" prema Rusiji.

Odgovarajući na pitanja novinara, Dmitrij Peskov je rekao da je Severnoatlantski savez taj koji se širi prema Rusiji i da je Moskva morala da preduzme korake za odbranu svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sigurnosti.

Stoltenberg je, podsetimo, rekao da potez Rusije opovrgava nedavnu zajedničku rusko-kinesku izjavu u kojoj se navodilo da države ne bi trebalo da postavljaju nuklearno oružje izvan svojih granica.

"NATO je taj koji se širi prema Rusiji, nije Rusija ta koja pomera svoju vojnu infrastrukturu prema granicama NATO-a", rekao je Peskov u odgovoru na Stoltenbergove izjave.

Finska se u utorak pridružila tom savezu, udvostručivši dužinu kopnene granice NATO-a s Rusijom, a uskoro bi članica trebalo da postane i Švedska.

Moskva je najavila da će pomno pratiti razmeštanje NATO snaga unutar Finske i primereno odgovoriti.

"Ovaj potez povećava našu zabrinutost i brigu za našu bezbednost... i mi poduzimamo mere kako bismo jačali svoju bezbednost. I tako će biti svaki put kad se NATO približi našim granicama, kako bismo ponovno uravnotežili bezbednosnu arhitekturu na kontinentu", rekao je Peskov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.