OPASNI NAUM VARŠAVE: Poljska planira da okupira rusku oblast, general izneo stravične pretnje

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2024, 16:16

OPASNI NAUM VARŠAVE: Poljska planira da okupira rusku oblast, general izneo stravične pretnje

Navodi da Severnoatlantska alijansa neće dozvoliti Moskvi da zadrži svoje trupe u Kalinjingradskoj oblasti.

Bivši komandant poljskih kopnenih snaga ali i bivši zamenik ministra odbrane, general Valdemar Skržipčak, proglasio je Kalinjingradsku oblast „okupiranom teritorijom“ i pozvao Varšavu da je zauzme. On je objasnio da u slučaju sukoba NATO-a i Ruske Federacije Zapad neće dozvoliti da region ostane >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ruski.

- Budućnost regiona Kenigsberg (Kalinjingrada) u slučaju sukoba između NATO-a i Rusije biće likvidacija ove teritorije, još uvek okupirane od Rusa. Niko neće dozvoliti Rusiji da u svojoj zoni odgovornosti ima Kalinjingradsku oblast sa ruskim trupama - kaže bivši zamenik ministra odbrane Poljske.

Prema rečima Skržipčaka, Severnoatlantska alijansa neće dozvoliti Moskvi da zadrži svoje trupe u Kalinjingradskoj oblasti. Istovremeno, Varšava je počela da aktivno gradi odbrambena utvrđenja u blizini svojih granica, rekao je on i dodao da Ruska Federacija nema vojni potencijal da napadne Poljsku.

- Ukoliko izbije sukob, alijansa neće dozvoliti Rusiji da vlada regionom i da tamo zadrži svoje trupe. Poljska je sada angažovana na izgradnji utvrđenja u pograničnom pojasu sa Rusijom i Belorusijom. Radovi na pripremi odbrambenih pojaseva obavljaju se u mirnodopskim uslovima, jer tokom sukoba neće biti vremena za to. Međutim, Rusija nema vojni potencijal da napadne čak ni Poljsku - zaključio je general.

Protivtenkovski „ježevi“ i utvrđenja: Poljska gradi barikade na granicama sa Rusijom i Belorusijom

Usled neverovante retorike koja stiže od poljskih centara vlasti, kao preventivna mera protiv rizika od mogućeg ruskog napada, Poljska vojska ubrzano jača svoju odbranu na granicama sa Rusijom i Belorusijom.

Grade se utvrđenja, skloništa i postavljaju se metalne protivtenkovske barijere, takozvani ježevi, objavila je poljska javnost.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.