Od danas saobraća voz iz Moskve do Pariza preko Berlina

Izvor: Blic, 14.Dec.2011, 01:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od danas saobraća voz iz Moskve do Pariza preko Berlina

Iz Moskve je večeras, posle 37 sati vožnje, u Pariz stigao voz kojim je prvi put posle 20 godina zvanično uspostavljena direktna železnička veza između dve prestonice.

Trasa koju voz prelazi je 3.177 kilometara, a brzina kojom putuje je i do 200 kilometara na čas. Voz je vlasništvno ruske železnice RZD a linija će povezivati Moskvu, Berlin i Pariz.

Voz će saobraćati tri puta sedmično >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u zimskom periodu, odnosno pet puta nedeljno leti. Kompozicija se sastoji od osam spavaćih kola, bara i vagon-restorana.

RZD je saopštila da su sve karte do kraja godine rasprodate.

Povezane vesti: Novi ruski voz za stare pruge Ovako će izgledati novi vozovi iz Rusije Sprečena otmica aviona u Berlinu Održana vojna parada u Moskvi
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi voz na liniji Moskva-Berlin-Pariz

Izvor: B92, 14.Dec.2011

Prvi voz na liniji koja direktno povezuje Moskvu, Berlin i Pariz stigao je večeras u francusku prestonicu posle 37 sati putovanja, čime je obeleženo otvaranje prve ovakve linije u poslednjih skoro 20 godina.

Nastavak na B92...

Vozom od Moskve do Pariza za 37 sati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Dec.2011

PARIZ -..Prvi voz na liniji koja direktno povezuje Moskvu, Berlin i Pariz stigao je sinoć u francusku prestonicu posle 37 sati putovanja, čime je obeleženo otvaranje prve ovakve linije u poslednjih skoro 20 godina...Voz, kojim upravlja ogranak ruske železničke kompanije RZD, iz Moskve je krenuo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Direktna železnička veza Moskve i Pariza

Izvor: NaDlanu.com, 14.Dec.2011

Iz Moskve je u utorak uveče, posle 37 sati vožnje, u Pariz stigao voz kojim je prvi put posle 20 godina zvanično uspostavljena direktna železnička veza između dve prestonice... Trasa koju voz prelazi je 3.177 kilometara, a brzina kojom putuje je i do 200 kilometara na čas. Voz je vlasništvno...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.