Novi sukobi Amerike i Rusije: Ovaj put je...

Izvor: Press, 23.Okt.2016, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi sukobi Amerike i Rusije: Ovaj put je...

Moskva tvrdi da pokušava da pošalje svoje posmatrače u nekoliko američkih saveznih država kako bi 8. novembra nadgledali izbore, ali i da im je zasada odbijeno učestovovanje
Rusija je u subotu intenzivirala sukob s SAD-om oko svoje ideje da na američke predsedničke izbore pošalje posmatrače, prozivajući ih za "proturuski" stav.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Moskva tvrdi da pokušava da pošalje svoje posmatrače u nekoliko američkih saveznih država kako bi 8. novembra nadgledali izbore, ali i da im je zasada odbijeno učestovovanje.
Zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov optužuje američke zvaničnike da se oko tog pitanja ponašaju na "potpuno proturuski način", prenosi državna novinska agencija RIA Novosti.
"Ako nas se odbija zbog političkih razloga, iz toga ćemo sami doneti zaključke", upozorio je. "Naše američki kolege ne mogu daračunaju da ćemo mi to u budućnosti jednostavno zaboraviti".
Glasnogovornik Stejt dipartmenta Džon Kirbi u petak je optužio Moskvu za "PR trik", i odbacio je bilo kakve optužbe o odbijanju ruskih posmatrača.
Istaknuo je da Rusija nije htela da se priključi posmatračkoj misiji Organizacije za bezbednost i saradnju, a ruska ambasada u Vašingtonu objavilo je u petak kako je Moskva poslala nekoliko prijava lokalnim izbornim većima, tražeći da ih se upozna s izbornim procesom.
Primili su "većinom negativne odgovore, uključujući i prijetnje da će se njihov interes i prisutnost na biračkim mestima moći protumačiti kao kriminalni čin", prenosi ambasada.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.