Izvor: MozzartSport.com, 02.Mar.2021, 11:44

Nikolićeva poruka iz Moskve pred derbi u Humskoj: Lalatoviću svaka čast na rezultatima, Stanojeviću na idejama

„Ako Partizan nastavi ovako kako je krenuo...“, nada se bivši trener crno-belih još jednom preokretu u borbi za titulu

Sa pijatetom je Marko Nikolić godinama govorio o srpskoj trenerskoj školi, punih usta veličao predstavnike mlađe garde u inostranstvu, hvalio Sinišu Mihajlovića, Slavišu Jokanovića, Vladimira Ivića, Veljka Paunovića, Miodraga Božovića, iako >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je poreklom Crnogorac, što ne menja suštinu...

Ovoga puta reflektore usmerava na domaću scenu. I jednakim žarom hvali Aleksandra Stanojevića i Nenada Lalatovića na dan derbija 25. superligaškog kola između njegova dva bivša kluba, Partizana i Vojvodine. Prvog velikog susreta u ovdašnjoj eliti u 2021.

O Lali moram da kažem nekoliko reči. Zaslužuje sav respekt zbog rezultata koje je pravio u svim klubovima u kojima je radio. Posebno u Vojvodini, ali i Čukaričkom i svim, takozvanim, manjim klubovima. Gdegod da je radio uspevao je da dođe do rezultata. Trener koji je imao svoje metode rada, ali koji uvek daje rezultate i koji je uvek motivisan protiv Partizana. Svo poštovanje zaslužuje za te rezultate, jer rezultati su najvažniji“, precizan je šef stručnog štaba Lokomotive u video poruci iz Moskve emitovane na TV Arena sport.

Lalatović je u karijeri čak devet puta tukao crno-bele sa Vojvodinom (dva mandata), Napretkom, Čukaričkim i niškim Radničkim. Naspram njega danas će biti Aleksandar Stanojević, čije vrednost je u saznanju da je stabilizovao crno-bele, vezao 13 pobeda, ekipa mu defanzivno izgleda disciplinovano i postaje takmičarska.

Moram da pohvalim Partizan sa Stanojevićem, u to nisam imao sumnje ni kad je dolazio. Jedan od najozbiljnijih trenera, jedan od kolega koje najviše cenim. Znam koliko je posvećen, koliki je profesionalac. Kako radi, kakve ideje ima. Partizan, to moram da kažem, meni deluje izvanredno. Stabilno, organizovano. Ovo pričam kao kolega, ne kao navijač. Jasno se vidi sve što treba da se vidi. I to je sigurno posledica dobrog trenažnog procesa. Sve pohvale. Nek nastave samo. Jako su stabilni“, ocenio je Nikolić.

Pitanje je da li će taj pobednički niz Parnom valjku biti dovoljan da uopšte uđe u trku sa Crvenom zvezdom. Razlika između lidera i drugoplasiranog je šest bodova, s tim što ekipa Dejana Stankovića ima meč manje (odloženi susret sa Mačvom). Grobare, kao i jednog od njihovih omiljenijih trenera poslednje decenije, ne napušta optimizam da bi moglo da dođe do preokreta u šampionskoj trci nalik sezoni 2016/17.

Nekakvu šansu, koju možda drugi ne primećuju, vidim u rasporedu. I svemu što može da se dogodi u nastavku sezone ako Partizan nastavi ovako kako je krenuo. A i ako ne nastavi ništa strašno, jer je dobar posao urađen i sve pohvale“, dopunio je Marko Nikolić, čija ekipa je sjajno počela drugi deo sezone, u Kupu Rusije prošla u četvrtfinale pobedom nad Tambovim (3:2), da bi u moskovskom derbiju minulog vikenda trijumfovala nad CSKA (2:0), a u ponedeljak gostuje Arsenalu u Tuli.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.