Netanijahu ubeđuje Moskvu da ne isporučuje Siriji komplekse S-300

Izvor: Vostok.rs, 13.Maj.2013, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanijahu ubeđuje Moskvu da ne isporučuje Siriji komplekse S-300

13.05.2013. -

Izraelski premijer Benjamin Netenjjahu u toku svoje posete Moskvi 14. maja planira da razmotri sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom sirijsko pitanje. Izraelski premijer želi da ubedi Moskvu da ne isporučuje Siriji komplekse S-300, pošto Zapad treba da probije put ka Iranu, smatra ruski ekspert za krizne sitaucije Lav Koroljkov. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << U interevjuu za Glas Rusije on je istakao da ako bar jedan napad od strane Izraela bude odbačen, a uz pomoć S-300 to će se desiti i to će biti ozbiljan poraz za izraelsku vladu. Sporazum o isporukama kompleksa PVO S-300 Siriji bio je sklopljen još 2010. godine, mada je bio privremeno obustavljen zbog opasnosti dospevanja u ruke opozicije. Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov je odgovarajući na pitanja novinara o isporukama kompleksa S-300 u Siriju rekao da Rusija ne planira da ih prodaje, nego ih je davno prodala i sada završava isporuke sistema za protivvazdušnu odbranu u skladu sa potpisanim ugovorima.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Međunarodno savetovanje o sirijskom pitanju

Izvor: Vostok.rs, 13.Maj.2013

13.05.2013. -..Aktiviranje mirotvornih napora u sirijskom pravcu, saziv međunarodne konferencije i usklađivanje stavova strana - o tome su se dogovorili Moskva, London i Vašington. Protekle nedelje su predsednika Rusije Vladimira Putina posetili državni sekretar SAD Džon Keri i bratanski premijer...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.