Nandova glupost umalo upropastila CSKA! Moskva je drhtala, Ljulj promašio šut za produžetak (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 11.Nov.2016, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nandova glupost umalo upropastila CSKA! Moskva je drhtala, Ljulj promašio šut za produžetak (VIDEO)

Ceo meč De Kolo i Teodosić odigrali su odlično, ali onda je Francuz umalo sve upropastio...

Znao je Pablo Laso da njegovom Realu neće biti nimalo lako da napravi brejk na mestu gde to nije učinio punih osam godina. Jasno mu je bilo da bi bilo kakvo razdvajanje Miloša Teodosića i Nanda De Koloa po kvalitetu bilo uzaludno. Jer, sve ono najbolje što dvojica asova naprave - naprave u paru! E, pa Real je večeras upoznao „tatu i mamu“ koje je Laso pominjao pre utakmice >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i shvatio zašto trenutno niko nije bolji od važećeg šampiona Evrolige - 91:90.

Ruku na srce, Real je bio jako blizu. Pobeda je bila na dohvat ruke. De Kolo je napravio veliku grešku, pokušao da uputi šut sa pola terena, a zapravo prepustio loptu Realu dok je na semaforu bilo još pet sekundi. Pokušao je Lljulj trojkom iz okreta, nije uspeo. Jonas Mačijulis je samo realizovao skok u napadu, za konačnih 91:90. Da je sreća samo malo pogledala Kraljeviće, možda bismo sada drugačije koncipirali tekst. Progoniće i Lasa i njegove izabranike nedostatak mirnoće u završnici akcija tokom cele utakmice, a posebno u poslednjih nekoliko minuta, kada se Real opasno približio. Na kraju Real je imao 8/31 za tri poena.

Mogao je CSKA sve da završi mnogo ranije, da utakmicu privede rutinskom kraju, pa čak i potpuno slomi rivala kada je na sedam minuta pre kraja Teodosić proigrao Džejmsa Ogastina za sigurnih 81:72. Ali, od tog momenta sve se promenilo na parketu. Domaćin je potpuno izgubio konce, a Nandova tehnička greška nekoliko trenutaka kasnije kao da je udahnula poslednji atom života u gostujuće redove, što se ubrzo videlo na terenu.

Imao je CSKA i sedam poena viška na ulasku u poslednja četiri minuta, ali ni to nije bilo dovoljno da se meč završi u mirnijem tonu. Rudi Fernandez pogodio je važnu trojku, a onda CSKA u četiri uzastopna navrata nije iskoristio napade, što je Real dovelo na prag brejka. Ali, jedna loša akcija, jedna loša odluka i nerezonski šut Noćionija dao je rivalu šansu da osigura trijumf. Na kraju je to, nekako, i uradio.

De Kolo je bio najefikasniji igrač utakmice sa 28 poena (6sk, 4iz), Teodosić je ubacio 15 poena (1/7 za tri, 6as, 3sk, 6iz), dok je Nikita Kurbanov skupio 13 poena i osam skokova. Kod gostiju Serhio Ljulj je uknjižio 21 poen i sedam asistencija, a Džejsi Kerol 13 poena.

Teodosic, Khryapa ve Hines; basketbol, bir takım oyunu!

(video by @EuroLeague)pic.twitter.com/OAySc82o9R

EVROLIGA - 6. KOLO

Četvrtak:

Uniks Kazanj - Crvena zvezda 65:62

/Lengford 23 - Volters 11/

Darušafaka - Bamberg 72:70

/Klejburn 17 - Strelnijeks 14/

Panatinaikos - Makabi Tel Aviv 83:75

/Singlton 26 - Vims 15/

Emporio Armani - Anadolu Efes 105:92

/Sanders 22 - Ertel 18/

Barselona - Žalgiris 92:86

/Rajs 20 - Motum 26/

Petak:

Galatasaraj - Olimpijakos 89:87

/Dentmon 22 - Mancaris 19/

CSKA Moskva - Real Madrid 91:90

/De Kolo 28 - Ljulj 21/

21.00 Baskonija - Fenerbahče

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.