Najveće saobraćajne gužve su u...

Izvor: B92, 11.Jul.2014, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveće saobraćajne gužve su u...

Holandski proizvođač navigacionih uređaja, TomTom, objavio je najnoviju listu gradova sa najvećim gužvama u saobraćaju, a na prvom mestu nalazi se Moskva.

TomTom se bavi istraživanjem protoka saobraćaja u većim svetskim gradovima od 2007. godine, kako bi unapredio navigacione sisteme u vozilima korisnika svojih usluga.

Ova kompanija prikuplja podatke putem GPS sistema iz miliona vozila širom sveta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji koriste TomTom navigacione uređaje. Na taj način, stvara se baza podataka koja se stalno ažurira i koju TomTom koristi za poboljšanje navođenja automobila u velikim svetskim metropolama.

Gradovi su rangirani na osnovu indeksa zagušenja koji pokazuje koliko traje prosečna vožnja tokom špica u odnosu na vreme potrebno da se ista razdaljina pređe izvan vremenskog perioda najvećih saobraćajnih gužvi.

Pogledajte listu deset najzagušenijih gradova:

1. Moskva 74%

2. Istanbul 62%

3. Rio de Ženeiro 55%

4. Meksiko Siti 54%

5. Sao Paolo 46%

6. Palermo 39%

7. Varšava 39%

8. Rim 37%

9. Los Anđeles 36%

10. Dablin 35%

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Deset najzagušenijih gradova

Izvor: AutoBlog, 12.Jul.2014, 03:42

Holandski proizvođač navigacionih uređaja, TomTom, objavio je najnoviju listu gradova sa najvećim gužvama u saobraćaju, a na prvom mestu nalazi se Moskva. TomTom se bavi istraživanjem protoka saobraćaja u većim svetskim gradovima od 2007. godine, kako bi unapredio navigacione sisteme u vozilima...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.