NS: Prijem u Gradskoj kući za mladu inovatorku Jovanu Kondić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2015, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Prijem u Gradskoj kući za mladu inovatorku Jovanu Kondić

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je danas u Svečanoj sali Gradske kuće mladu inovatorku Jovanu Kondić. Jovana je patentirala projekat „Termoizolacione ploče od zeolita", poseduje mnoštvo priznanja - tri zlatne medalje sa Internacionalnog salona inovacija u Moskvi, dve zlatne medalje sa Tesla festa i Guglovu plaketu, a danas je prikazala i najnovije zlatno odličje koje je donela sa takmičenja u Kini.

Jovana Kondić je istakla da je iskustvo koje mladi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stiču na međunarodnim takmičenjima od izuzetne važnosti, jer im se pruža prilika da upoznaju drugačije kulture, običaje i načine rada.

"Zaista je bio neverovatan osećaj braniti boje svoje zastave i stajati pored starijih kolega iz Kine, Japana, Koreje, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Sjedinjenih Američkih Država, Švajcarske i drugih zemalja", rekla je Jovana.

Ona se zahvalila Gradu Novom Sadu na pomoći i podršci koju je dobila za odlazak u Kinu na takmičenje, navodi se u saopštenju.

"Čestitam Jovani na još jednom sjajnom rezultatu. Naša sugrađanka, učenica Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" koja nas je navikla na svoje pobede i uspehe, sada nam je donela lepe vesti iz Kine gde je pobedila i na najbolji mogući način predstavila sebe, svoj grad i svoju državu. Srećan sam što sam kao gradonačelnik u prilici da ugostim i pozdravim sjajne, mlade Novosađane kao što je Jovana", istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.