NEĆEMO OBUČAVATI KURDE Moskva negirala otvaranje vojne baze u Siriji

Izvor: Blic, 20.Mar.2017, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NEĆEMO OBUČAVATI KURDE" Moskva negirala otvaranje vojne baze u Siriji

Rusija ne planira da otvori novu vojnu bazu u Siriji, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane, nakon što je portparol kurdskih Jedinica za zaštitu naroda (YPG) u Siriji izjavio da, na severozapadu te zemlje, Rusija uspostavlja vojnu bazu, u dogovoru sa YPG koje kontrolišu to područje.

- Nema nikakvih planova za uspostavljanje novih ruskih vojnih baza na teritoriji Sirije - navedeno je u saopštenju ministarstva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
U njemu se dodaje da se deo "centra za pomirenje" tog ministarstva, za koji Rusija navodi da pomaže u pregovorima oko sklapanja lokalnih primirja između zaraćenih strana u Siriji, nalazi u pokrajini Alepo u blizini Afrina.

Portparol YPG Redur Kselil je ranije za Rojters naveo da će u bazi biti obučavani borci YPG u okviru borbe protiv terorizma.

Kselil je tvrdio da je sporazum sa Rusijom postignut juče i da su ruske trupe sa transporterima i oklopnim vozilima već stigle na poziciju u severozapadnoj pokrajini Afrin.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DEMANT RUSKOG MINISTARSTVA ODBRANE: Ne otvaramo novu bazu u Siriji za obuku Kurda

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Mar.2017

Prethodno je portparol kurdskih Jedinica za zaštitu naroda (YPG) u Siriji izjavio da Rusija uspostavlja vojnu bazu..Rusija ne planira da otvori novu vojnu bazu u Siriji, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane, nakon što je portparol kurdskih Jedinica za zaštitu naroda (YPG) u Siriji izjavio da,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Rusija: Ne otvaramo novu bazu u Siriji za obuku Kurda

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Mar.2017

MOSKVA - Rusija ne planira da otvori novu vojnu bazu u Siriji, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane, nakon što je portparol kurdskih Jedinica za zaštitu naroda (YPG) u Siriji izjavio da, na sjeverozapadu te zemlje, Rusija uspostavlja vojnu bazu, u dogovoru sa YPG koje kontrolišu to područje..."Nema...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.