NEĆE BITI PARADE NI OKUPLJANJA Ruske vlasti donele šok odluku, obelodanjen razlog otkazivanja manifestacije

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Apr.2023, 17:57

"NEĆE BITI PARADE NI OKUPLJANJA" Ruske vlasti donele šok odluku, obelodanjen razlog otkazivanja manifestacije

Od napada u kome je 2. aprila ubijen vojni bloger u Sankt Peterburgu ruske vlasti govore da je porasla pretnja od terorizma.

U Moskvi neće biti prvomajske parade ove godine zbog "visokog rizika od terorizma", prenose ruski mediji.

- Neće biti parade ni okupljanja u glavnom gradu ali predviđen je svečani sastanak - rekao je Aleksander Šeršukov, potpredsednik Saveza nezavisnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sindikata Rusije, prenosi novinska agencija TASS.

Odluku su donele vlasti zato što je "nivo od terorističke opasnosti visok, čak u delovima udaljenim od specijalne vojne operacije", rekao je on.

Obično se organizuju brojne kulturne i političke manifestacije u Moskvi i njenom predgrađu povodom Praznika rada koji se slavi u celoj zemlji.

Od napada u kome je 2. aprila ubijen vojni bloger u Sankt Peterburgu ruske vlasti govore da je porasla pretnja od terorizma, optužujući Ukrajinu, Zapad i rusku opoziciju da želi da organizuje te napade.

Praznik rada je nekoliko dana pre glavnog ruskog praznika 9. maja, kada se vojnim paradama širom zemlje slavi pobeda nad nacističkom Nemačkom, a glavna parada se održava u prisustvu predsednika Vladimira Putina na Crvenom trgu.

U sredu je i proruski guverner Krima, Sergej Aksionov, otkazao sve proslave 1. i 9. maja na tom poluostrvu, koje je Rusija pripojila, pozivajući se na bezbednosne probleme.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.