NAPOKON SE OGLASILI RUSI POVODOM KOSOVA: Srpsko rukovodstvo konstruktivno

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2017, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPOKON SE OGLASILI RUSI POVODOM KOSOVA: Srpsko rukovodstvo konstruktivno

Stav jasan

Direktor evropskog odeljenja Ministarstva spoljnih poslova Rusije Aleksandar Bocan Harčenko ocenio je danas da srpsko rukovodstvo ima "konstruktivni stav" i mnogo čini za smanjenje tenzija na Kosovu, ali da ne vidi "reciprocne korake".

On je u intervjuu za Ria novosti rekao i da je Moskva u kontaktu sa Beogradom kada je u pitanju situacija na Kosovu.

- Naravno, mi smo u kontaktu sve vreme. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Saradnja sa Beogradom je vrlo intenzivna i u onome što se tice borbe protiv pokušaja da se Kosovo ugura u međunarodne organizacije. Ali ''prva violina'' u ovoj situaciji pripada Beogradu, a mi podržavamo njegove napore - rekao je ruski diplomata, prenosi Sputnjik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija: Srpske vlasti rade na smirivanju situacije na KiM

Izvor: BKTV News, 08.Feb.2017

Direktor evropskog odeljenja Ministarstva spoljnih poslova Rusije Aleksandar Bocan Harčenko izjavio je danas da srpsko rukovodstvo radi na smirivanju situacije na KiM, ali da ne vidi "recipročne korake"...On je u intervjuu za ruske medije rekao da je Moskva u kontaktu sa Beogradom kada je u pitanju...

Nastavak na BKTV News...

Harčenko: Izbegavanje referenduma o NATO-u u Crnoj Gori govori o nesigurnosti vlasti

Izvor: Vostok.rs, 09.Feb.2017, 11:11

Rusija je u kontaktu sa Beogradom zbog pogoršanja situacije između Srbije i Kosova, rekao je u intervjuu za RIA Novosti direktor evropskog odeljenja Ministarstva spoljnih poslova Rusije Aleksandar Bocan Harčenko.. . „Naravno, mi smo u kontaktu sve vreme. Saradnja sa Beogradom je vrlo intenzivna...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.