Muslimani okupirali Moskvu: Alahu akbar!

Izvor: Vesti-online.com, 15.Okt.2013, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muslimani "okupirali" Moskvu: Alahu akbar!

Više od 100.000 vernika u utorak je bilo na proslavi Kurban bajrama u Moskvi, gde su pojačane policijske snage na ulicama nakon uličnih nereda u kojima je učestvovalo nekoliko hiljada ljudi.

Proslava Kurban bajrama na ulicama ruske prestonice  

"U proslavi Kurban bajrama u Moskvi učestvovalo je 103.000 ljudi. saopštila je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << policija, dodajući da tokom proslave nije bilo incidenata.

U i oko centralne moskovske džamije okupilo se više od 60.000 ljudi, nekoliko desetina muslimana se molilo na ulicama, zbog čega je bio zaustavljen saobraćaj.

Islamski vernici su počeli četvorodnevnu proslavu jednog od dva svoja najveća praznika - hadžijski Kurban bajram (Dan žrtve).

U nedelju je više od 20 ljudi povređeno u neredima u Moskvi, kada su demonstranti, gnevni na došljake sa Kavkaza zbog ubistva jednog Rusa, upali u tržni centar i jedno skladište povrća. Uhapšeno je više od hiljadu ljudi.
Pogledaj vesti o: Kurban Bajram

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Kurban-bajram će u Moskvi obeležiti 150 hiljada muslimana

Izvor: Vostok.rs, 15.Okt.2013

15.10.2013. -..Više od 150 hiljada muslimana okupiće se 15. oktobra u moskovskim džamijama da proslavi Kruban-bajram, prazik žrtvovanja i okončanja velikog hodočašća u Meku. U tome kako je prošla priprema za praznik, o životu muslimana u Rusiji govorio je za Glas Rusije zamenik predsednika...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.