Moskva zatvara sve kockarnice

Izvor: Blic, 27.Feb.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva zatvara sve kockarnice

Moskovske vlasti planiraju da do 1. jula zatvore sve kockarnice, igraonice i kazina, a predstavnik za štampu gradonačelnika ruske prestonice Sergej Coj rekao je da je to u skladu sa zakonom.

Na sednici gradske vlade, održanoj u četvrtak na temu likvidacije kockarnica, gradonačelnik Jurij Luškov je upozorio da neće biti nikakvih kompromisa i izuzetaka za vlasnike kazina. Luškov je najavio da će u najkraćem roku zatražiti od ruske vlade da usvoji aneks za postojeći zakon, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kojim bi se precizirala stroga administrativna i krivična odgovornost, kao i kazne za kršenje tog zakona.

Gradske vlasti su obećale pomoć za personal koji je zbog zatvaranja kockarnica ostao bez posla i ponuditi prekvalifikaciju.

U slučaju da vlasnici igraonica u određenom roku ne pronađu drugu namenu svojih lokala, grad će ih iskoristiti za socijalne potrebe.

U Moskvi sada rade 32 kazina i 517 sala sa slot-automatima, ali će svi zatvoriti vrata do zakonom određenog roka, izvestila je agencija Interfaks.

Podsećajući da je Moskva pre drugih regija počela sa zatvaranjem igraonica i kockarnica, Coj je precizirao da se njihov broj u ruskoj prestonici smanjuje od 2005. godine, kada ih je bilo 2.770.

Već sledeće godine njihov broj je smanjen na 1.968, a posle stupanja na snagu federalog zakona "o regulisanju poslovanja firmi koje organizuju hazardne igre" iste godine, nestalo je još 186 igraonica.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva zatvara kockarnice

Izvor: B92, 27.Feb.2009

Moskva -- Moskovske vlasti planiraju da do 1. jula zatvore sve kockarnice, igraonice i kazina... Predstavnik za štampu gradonačelnika ruske prestonice Sergej Coj rekao je da je to u skladu sa zakonom. Na sednici gradske vlade, održanoj u četvrtak, na temu likvidacije kockarnica, gradonačelnik Jurij...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.