Moskva zabrinuta, retorika SAD prema Iranu nije dobra

Izvor: B92, 08.Feb.2017, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Moskva zabrinuta, retorika SAD prema Iranu nije dobra"

Moskva je zabrinuta jer postoji mogućnost da retorika iz Vašingtona dovede do propasti nuklearnog dogovora sa Iranom.

To je saopštio ruski diplomata Mihail Uljanov.

On je istakao da bi zvanična Moskva takav razvoj situacije smatrala potpunim kolapsom za kompletnu svetsku zajednicu.

“Vidimo tvrdokorni stav i retoriku koja proizilazi iz toga od američke administracije. Takođe, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tvrdi odgovori stižu i iz Teherana, a Iran je i pod sankcijama. Prirodno, to nije dobra atmosfera za implementiranje nuklearnog dogovora“, istakao je Uljanov.

Pre dve godine je postignut dogovor Irana i lidera šest svetskih sila kojim se limitira iranski nuklearni program, što znači sprečavanje razvijanja nuklearnog oružja.

U zamenu, UN, SAD i EU su ukinule sankcije Teheranu.

Novi predsednik SAD Donald Tramp je u nekoliko navrata kritikovao taj dogovor, rekavši da je njegov prethodnik Barak Obama dao mnogo ustupaka Iranu, uz nameru da pokrene postupak novih pregovora, na način koji bi odgovarao Izraelu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.