Moskva traži od Vašingtona da smanji broj diplomata

Izvor: RTS, 28.Jul.2017, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva traži od Vašingtona da smanji broj diplomata

Kao odgovor na uvođenje novih sankcija Rusiji, Moskva je objavila kontramere i naložila Vašingtonu da smanji broj diplomatskog osoblja.
"Predlažemo američkoj strani da broj diplomatskog i tehničkog osoblja iz američke ambasade u Moskvi i generalnog konzulata smanji na broj jednak broju ruskih diplomata i tehničkog osoblja u SAD", navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenose agencije.

To znači da će se ukupan broj personala u američkim diplomatskim i konzularnim ustanovama smanjiti na 455, naveo je Sputnjik.
Kako je prethodno prenela agencija Interfaks, SAD će biti prisiljene da povuku iz Rusije stotine diplomata.
Moskva je zabranila američkoj ambasadi i da koristi vikendicu u Srebrnom boru, kao i skladišta u Dorožnoj ulici, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.
 
Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov najavio je da će prvi niz restriktivniih mera protiv američkih diplomata stupiti na snagu 1. septembra.
Rjabkov je novinarima rekao da je američka strana danas obaveštena o merama za smanjenje prisustva američkih diplomata u Rusiji i za ukidanje pristupa diplomatskim nekretninama kojima raspolaže američka ambasada, preneo je Tas.
Američki Senat je velikom većinom glasova sinoć odobrio uvođenje novih sankcija Rusiji, Iranu i Severnoj Koreji.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija odgovara na "udarac" SAD, uvode kontramere

Izvor: Mondo, 28.Jul.2017

Moskva je danas objavila kontramere kao odgovor na uvođenje novih sankcija Rusiji i naložila Vašingtonu da smanji broj diplomatskog osoblja...Foto: Martti Kainulainen/Lehtikuva via AP..Kongres SAD, u nameri da kazni Rusiju zbog njenog navodnog mešanja u američke predsedničke izbore 2016. godine,...

Nastavak na Mondo...

Moskva odgovorila na američke sankcije JAKIM KONTRAMERAMA, evo šta SLEDI

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2017

Američki Senat sinoć odobrio nove sankcije Rusiji..Moskva je danas objavila kontra mere kao odgovor na uvođenje novih sankcija Rusiji i naložila Vašingtonu da smanji broj diplomatskog osoblja...- Predlažemo američkoj strani da broj diplomatskog i tehničkog osoblja iz američke ambasade u Moskvi...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Moskva traži od SAD smanjenje diplomatskog osoblja

Izvor: VOA, 28.Jul.2017

Rusko ministarstvo spoljnih poslova najavilo je da će sprovesti kontra mere prema Americi zbog novih sankcija koje je Kongres juče odobrio. Ministarstvo ocenjuje da nove sankcije potvrđuju „ekstremno agresivan pristup Amerike u međunarodnim odnosima.“ "Predlažemo američkoj strani da broj...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.