Moskva suspendovala sporazum Rusije i SAD o energetici

Izvor: Vostok.rs, 05.Okt.2016, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva suspendovala sporazum Rusije i SAD o energetici

Moskva je suspendovala sporazum između Rusije i SAD o saradnji u naučnim istraživanjima i razvoju nuklearnih i energetskih tehnologija, a blokiran je i sporazum između „Rosatoma“ i Ministarstva energetike SAD o prelasku istraživačkih reaktora na nisko obogaćeni uranijum, saopšteno je na sajtu Vlade Ruske Federacije.

Kako se navodi, Moskva se za ovaj potez odlučila zbog toga što je Vašington prestao da sarađuje sa Rusijom nakon događaja u Ukrajini, ali i zbog konstantnog produžavanja sankcija protiv Rusije, što iziskuje kontramere.



U saopštenju ruske Vlade se ističe da će Rusija obnoviti saradnju sa SAD u oblasti nuklearnih tehnologija kada se za tako nešto ponovo budu stvorili adekvatni uslovi.

Kada je reč o blokadi sporazuma između „Rosatoma“ i Ministarstva energetike SAD, navodi se da Rusija ubuduće neće dozvoliti da građani SAD borave u ruskim nuklearnim objektima u ovim uslovima, kao i da se iz istog razloga neće odvijati razmena informacija između naučnih instituta.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.