Moskva smatra da je srpsko rukovodstvo konstruktivno

Izvor: Beta, 08.Feb.2017, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva smatra da je srpsko rukovodstvo konstruktivno

Moskva smatra da je srpsko rukovostvo "konstruktivno raspoloženo" i čini mnogo da se smanji napetost na Kosovu, ali da ne vidi da mu Priština izlazi u susret, ocenio je danas visoki ruski diplomata zadužen za region jugoistočne Evrope u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije (MSP), Aleksandar Bocan-Harčenko.Bocan-Harčenko rekao je u intervjuu RIA Novosti da je Moskva sve vreme u kontaktu sa Beogradom."Naravno da smo u kontaktu sve vreme. Saradnja s Beogradom je veoma intenzivna što se tiče pokušaja da se Kosovo ugura u medjunarodne organizacije. Ali, 'prva violina' u ovoj situaciji pripada Beogradu, a mi pomažemo u tim naporima", rekao je ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski MIP: Srpsko rukovodstvo konstruktivno, Priština ne čini korake u susret

Izvor: RTS, 08.Feb.2017

. Moskva smatra da je srpsko rukovostvo "konstruktivno raspoloženo" i čini mnogo da se smanji napetost na Kosovu, ali da ne vidi da mu Priština izlazi u susret, ocenio je visoki ruski diplomata zadužen za region Jugoistočne Evrope u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.