Moskva se sprema za veliku paradu FOTO

Izvor: B92, 05.Maj.2021, 12:27

Moskva se sprema za veliku paradu FOTO

Moskva -- U glavnom gradu Rusije održavaju se pripreme za vojnu paradu koja će se održarti 9. maja, na Dan pobede u Drugom svetskom ratu.

Na ovogodišnjoj paradi biće predstavljeno više od 300 jedinica tehnike, izmedju ostalog oklopna vozila "Tigar" i "Tajfun", oklopni transporteri BTR-82A i "Bumerang", PVO sistemi "Pancir-S", sistemi "Jars", "Trijumf", "Iskander".

Tu su i tenkovi T-72B3M,T-80BVM, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << teški raketni sistem TOS-1, protivavionski raketni sistemi Buk-M3 i Tor-M2.

Prema podacima ruskog Ministarstva odbrane na paradi će učestvovati više od 12.500 ljudi, više od 190 jedinica naoružanja i vojne opreme, 76 aviona i helikoptera. Rusija 9. maja slavi 76. godišnjicu poraza nacista u Drugom svetskom ratu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vojna parada

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.