Moskva pridaje veliki značaj jačanju prijateljskih veza sa Pjongjangom — Putin

Izvor: Vostok.rs, 19.Jun.2024, 22:47

Moskva pridaje veliki značaj jačanju prijateljskih veza sa Pjongjangom — Putin

Rusija pridaje veliki značaj jačanju prijateljskih veza sa Severnom Korejom, obe zemlje su zainteresovane za dalji razvoj saradnje kroz različita ministarstva, agencije i javne organizacije, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin posle razgovora sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom.
„Pridajemo izuzetan značaj jačanju tradicionalnih prijateljskih i dobrosusedskih rusko-korejskih odnosa, koji se zasnivaju na slavnim tradicijama zajedničke istorije“, istakao je on. „Naše zemlje su iskreno zainteresovane za dalji aktivan razvoj saradnje, koja se odvija kako kroz rukovodstvo ekonomskih resora, parlamenata, struktura za sprovođenje zakona, bezbednosti i spoljne politike, tako i između javnih organizacija i građana“, dodao je Putin. On je podsetio da dve države povezuje zajednička istorija. Tako je, prema rečima ruskog predsednika, Sovjetski Savez odigrao ključnu ulogu u oslobađanju Severne Koreje od japanske kolonijalne vlasti, a ove godine se navršava 75 godina od prvog međunarodnog ugovora DNRK. To je bio ugovor sa našom zemljom“, naglasio je Putin. „Podržali smo korejski narod i tokom oslobodilačkog rata 1950-1953, uspostavili miran život, pomogli u obnavljanju nacionalne ekonomije“, nastavio je ruski lider, napominjući da su se u narednim decenijama Rusija i Severna Koreja „akumulirale“. impresivno iskustvo međusobnog partnerstva u različitim oblastima“. Izvor: TASS (F)
Pogledaj vesti o: Moskva,   Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.