Moskva predložila Londonu način kako da se „odbrani od Maše i Medveda”?

Izvor: Vostok.rs, 18.Nov.2018, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva predložila Londonu način kako da se „odbrani od Maše i Medveda”?

Ambasada Rusije u Londonu ironično je reagovala na novu antirusku objavu u britanskom listu „Tajms“, predloživši britanskim vlastima da obrazuju specijalni centar za borbu protiv „propagande Kremlja“ u animiranim filmovima. „Važano je problemna koji je ukazao @thetimes: Kako Velika Britanija može da se odbrani od ‘Maše i Medveda’? Možda otvoriti specijalni antianimirani centar negde na Baltiku? Svrstati sve karikaturiste na sankcioni spisak Evropske unije? Očigledno je da je potreban odlučan pristup koji mnogo košta!”, navedeno je u saopštenju Ambasade Rusije u Londonu.
An important issue raised by @thetimes today: How UK can find salvation from “Masha and the Bear”? Launch an Ant-Cartoon Excellence Centre somewhere in the Baltic? Place all cartoonists on EU sanction list? Clearly a decisive – and a very expensive – approach is needed! pic.twitter.com/a05fKE24Be
— Russian Embassy, UK (@RussianEmbassy) November 17, 2018 ​List „Tajms“ je ranije u subotu objavio tekst u kojem su kritičari rusku animiranu seriju „Maša i Medved“ ocenili kao element „propagande Kremlja“ i instrument „meke moći“ Rusije. List je citirao reči profesora Bakingemskog univerziteta Entonija Glisa koji je ukazao na to da je glavna junakinja crtanog filma agresivna i odlučna, odnosno da se, prema njegovom mišljenju, ponaša „putinovski“ i da „previše toga preuzima na sebe“.
 

Pogledaj vesti o: Moskva,   Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.