Moskva poziva na sastanak urednike američkih medija i upozorava na nove mere

Izvor: Beta, 04.Jun.2022, 11:12

Moskva poziva na sastanak urednike američkih medija i upozorava na 'nove mere'

Rusko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je na sastanak čelnike američkih medija kako bi ih upoznala sa "strožim merama" u odgovoru na američke restrikcije prema ruskim medijma."Ako rad ruskih medija, novinara nije normalizovan u SAD, uvešćemo stroge mere. Pozvali smo sve šefove moskovskih predstavništava američkih medija u Kremlj da im predočimo posledice neprijateljske politike njihove vlade", rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.Rusija optužuje zapadne zemlje da uvode restrikcije ruskim medijima u inostranstvu, uključujući i zabrane emitovanja nekih prodržavnih kanala, prenosi Glas Amerike.Poslanici Dume su usvojili zakon prema kome je dozvoljeno zatvoriti strani medij u Rusiji, ako je zapadna zemlja "neprijatljeski nastrojena" prema ruskim medijima.Od početka invazije na Ukrajinu 24. februara, Rusija je uvela 15-godišnje kazne za novinare koji šire "lažne vesti o specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini".Zbog tog zakona, neki zapadni mediji su već povukli novinare iz Rusije.Drugi, poput Rojtersa, ostali su u zemlji i nastavili da izveštavaju.Rusija rat u Ukrajini zove "specijalnom vojnom operacijom" čiji je cilj da razoruža i "denacifikuje" Ukrajinu.Kijev i saveznici tvrde da je to izgovor za rat u kojem su stradale hiljade, uništeni su gradovi, a više od šest miliona ljudi je moralo da izbegne.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Moskva poziva na sastanak urednike američkih medija i upozorava na "nove mere"

Izvor: Radio 021, 04.Jun.2022

Rusko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je na sastanak čelnike američkih medija, kako bi ih upoznala sa "strožim merama" u odgovoru na američke restrikcije prema ruskim medijma.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.