Moskva potvrđuje posvećenost u odbrani legitimnih prava i interesa Srbije u odnosu na Kosovo

Izvor: Vostok.rs, 31.Mar.2018, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva potvrđuje posvećenost u odbrani legitimnih prava i interesa Srbije u odnosu na Kosovo

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško sastao se u Moskvi sa ambasadorom Srbije Slavenkom Terzićem. Diplomate su razmenile stavove o stanju na Balkanskom poluostrvu.

Izražen jedinstven stav o događajima 26. marta, a koje provokacije su organizovane od strane vlasti u Prištini i usmerene na "zastrašivanje Srba koji žive u pokrajini" navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

"Ruska strana potvrdila je svoju posvećenost na pružanje srpskim partnerima pomoć u odbrani legitimnih prava i interesa Srbije u odnosu na Kosovo", - navodi se na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije.

Strane su naglasile da je osnov za rešavanje pitanja Kosova ostaje rezolucija Saveta Bezbednosti UN 1244. Rusija i Srbija su spremne za sveobuhvatnu saradnju.

Podsetimo, 26. marta, oko stotinu takozvanih bezbednosnih snaga Kosova upalo je u zgradu u Mitrovici gde su Srbi održavali sastanak sa šefom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem. Učesnici sastanka su bili napadnuti, a Đurić je uhapšen i sa lisicama odveden u Prištinu, a potom deportovan u centralnu Srbiju.

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.