Moskva potvrdila da je Karter predao mape položaja ID

Izvor: Studio B, 23.Okt.2015, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva potvrdila da je Karter predao mape položaja ID

Moskva je potvrdila da je bivši američki predsednik Džimi Karter predao Rusiji mape položaja Islamske države u Siriji, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Karter je ranije izjavio da je u maju ruskoj ambasadi predao mape položaja boraca Islamske države u Siriji posle razgovora s predsednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Rusije Vladimirom Putinom, navodi Tanjug.

"Mogu da potvrdim da ova informacija odgovara stvarnosti. Zaista, ruskoj strani se obratio Džimi Karter sa predlogom da nam pošalje mape koje je sastavio njegov predsednički centar, a koje pokazuju aktuelni raspored sukobljenih strana u Siriji, uključujući pozicije vladine armije, Islamske države i drugih organizacija", rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima, dobijeni geografski podaci nisu strogo poverljiva informacija.

"Veliki deo ovih mapa izložen je na sajtu centra koji predvodi Džimi Karter", naglasila je ona.

"Istovremeno, mi smo s velikom zahvalnošću primili ovaj gest bivšeg predsednika Sjedinjenih Država, koji se, očigledno, iskreno zalaže za ujedinjenje napora u borbi protiv terorizma i pritom se brine za sudbinu sirijskog naroda", izjavila je Zaharova, prenosi Sputnjik.

"Naravno, s naše tačke gledišta, bilo bi logičnije i efikasnije kad bi takav konstruktivan pristup pokazivali oni koji u Vašingtonu imaju potpune informacije o svemu ovome", rekla je Zaharova.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.