Moskva poručuje: Rešiti problem diskriminacije hrišćana u svetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva poručuje: Rešiti problem diskriminacije hrišćana u svetu

MOSKVA/BEOGRAD - Sistematska presija na hrišćane vlada u većini zemalja koje nisu tradicionalno hrišćanske i taj problem mora naći mesto u međuverskom dijalogu, poručila je Moskovska patrijaršija, a prenosi Informativna služba Srpske pravoslavne crkve.

"Mirna ispovedanja hrišćanske vere su zabranjena u većini muslimanskih država, ali i u Izraelu gde dominira judaizam i u Butanu i Indiji koji su većinski budističke zemlje", rekao je profesor >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Moskovske duhovne akademije Juri Maksimov, naglasivši da problem diskriminacije hrišćana mora biti rešen.

"Nema iskrenog rešenja bolnog pitanja mesta hrišćana u zemljama koje nisu tradicionalno hrišćanske i u njima su hrišćani u nezavidnom položaju", istakao je Maksimov.

Prema njegovim rečima, Sveto pismo je zabranjena knjiga u nekim muslimanskim državama, "negde samo u praksi, a negde čak i zakonski", iako Muslimani, Jevreji i Budisti u hrišćanskim zemljama imaju "slobodu i veroispovedanja i bogosluženja."

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.