Moskva osudila izjavu Šojblea o Krimu

Izvor: Vostok.rs, 04.Apr.2014, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva osudila izjavu Šojblea o Krimu

04.04.2014. -

Moskva smatra da je izjava nemačkog ministra finansija Vofganga Šojblea nedopustiva. Ministar je naime uporedio pripajanje Krima Rusiji sa nemačkom okupacijom Sudetske oblasti Čehoslovačke 1938. godine.

Tim povodom je na razgovor u četvrtak u ministarstvo spoljnih poslova pozvan nemački ambasador u Moskvi. „Smatramo da su slične pseudoistorijske digresije nemačkog ministra čista provokacija, - stoji u izjavi MSP-a. Slične analogije su >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << grubo mešanje istorijskih događaja i činjenica. Nemački državni činovnik koji zauzima visoku ministarsku funkciju mora da odgovora za svoje reči“.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije    
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Šojble ne priznaje da je uporedio Krim sa Sudetima

Izvor: Vostok.rs, 04.Apr.2014

04.04.2014. -..Nemački ministar finansija Volfgang Šojble demantuje da je uporedio nemačku okupaciju Sudeta sa pripajanjem Krima Rusiji...„Nisam idiot da bih uporedio bilo koga sa Hitlerom“, - izjavio je Šojble u četvrtak za televiziju ARD. On ipak nije demantovao da je dao skandaloznu izjavu....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.