Moskva odgovorila na optužbe Londona za smrt žene u Ejmsberiju: Možete li izaći sa nečim novim?

Izvor: Vostok.rs, 09.Jul.2018, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva odgovorila na optužbe Londona za smrt žene u Ejmsberiju: Možete li izaći sa nečim novim?

Rusko ministarstvo spoljnih poslova nazvalo je optužbe šefa britanskog Ministarstva odbrane na adresu Moskve vezano za incident u Ejmsberiju "dobrom starom mantrom" na temu "Rusi su to učinili".

"Tvrdnje Gavina Vilijamsona da Rusija ima veze sa smrću Don Sterdžes je samo stara mantra - Rusija je to učinila. Da li možda možete izaći sa nečim novim? Pravilna i pažljiva istraga, na primer?


Gavin Williamson‘s claim that Russia has something to do with death of Dawn Sturgess is just the same old mantra #russiansdidit. Could you perhaps come up with something new? A proper and careful investigation for instance? @GavinWilliamson pic.twitter.com/BqyXLtlXQm
— MFA Russia (@mfa_russia) July 9, 2018  
Ranije je britanski ministar odbrane Gavin Vilijamson optužio Rusiju za učešće u smrti Don Sterdžes u incidentu u Ejmsberiju.
„Prosta stvarnost je da je Rusija izvršila napad na britanskoj zemlji, zbog čega je umrla naša državljanka“, rekao je Vilijamson tokom govora u parlamentu.



Prema njegovom mišljenju, svetska zajednica će se pridružiti Velikoj Britaniji u „osudi“ Moskve.




U britanskom Ejsberiju dvoje državljana Velike Britanije, 44-godišnja žena i 45-godišnji muškarac pronađeni su 4. jula bez svesti. U nedelju je jedna od žrtava, Don Sterdžes preminula u bolnici. Drugi otrovani, 45-godišnji muškarac Čarli Rouli i dalje je u kritičnom stanju, navodi se u saopštenju Skotland jarda.

Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.