Moskva o „kosovskoj“ zastavi: Nedopustivo korišćenje simbola nepriznatih kvazidržava na teritoriji Rusije

Izvor: Vostok.rs, 05.Apr.2019, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva o „kosovskoj“ zastavi: Nedopustivo korišćenje simbola nepriznatih kvazidržava na teritoriji Rusije

Zastava nepriznatog i samoproglašenog "Kosova", koja se pojavila na tribini stadiona "Ahmat arene" u Moskvi, uklonjena je nakon izbijanja skandala, saopšteno je iz uprave stadiona za RIA Novosti. U subotu u Groznom održan je meč 21. kola prvenstva Rusije između Ahmata i Spartaka Moskva. Na jednoj od tribina, bila je stavljena zastava samoproglašenog Kosova, što je izazvalo snažan protest među navijačima. U timu Ahmata igra Bernard Beriša poreklom iz AP Kosovo. Kako je prnela "Izvestija", Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je saopštilo vlastima Čečenije o nedopustivosti korištenja simbola samoproglašene republike. "Stavili su zastavu zato što Bernard Beriša sa Kosova igra u fudbalskom klubu `Ahmat Grozni`, ali je zastava uklonjena. Ne nalazi se više na tribinama našeg stadiona", rekao je sagovornik agencije.
„Tokom fudbalskog meča između ekipa Ahmat i Spartak u Groznom 30. marta ove godine na stadionu ’Ahmat arena` okačena je zastava takozvane republike Kosovo. U vezi s tim, skrenuli smo pažnju odgovornima vlasti Čečenske Republike da je nedopustivo korišćenje simbola nepriznatih kvazidržava na teritoriji Rusije“, saopšteno je za RIA Novosti iz Ministarstva. „Ovaj incident razmatramo tehničkom greškom. Stav Rusije o nepriznavanju Kosova je nepromenjen. On je zasnovan na međunarodnom pravu i rezoluciji SB UN 1244“, navodi se u saopštenju Ministarstva.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.