Moskva ne planira vazdušne udare u Libiji

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Dec.2015, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva ne planira vazdušne udare u Libiji

RIM- Rusija ne planira vazdušne udare u Libiji, koja je uporište islamskih militanata, izjavio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

"To nije naš plan. Nemamo zahtjeve tog tipa od Vlade Libije, a i ne postoji libijska Vlada kao takva", rekao je Lavrov na konferenciji za novinare tokom posjete Italiji.

Šef ruske diplomatije je dodao da Rusija vidi međunarodnu koaliciju predvođenu SAD, koja gađa mete "Islamske države" u Siriji, kao mogućeg efikasnog partnera.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Libija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Lavrov: Pogrešno fokusiranje na smjenu Asada

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Dec.2015

RIM- Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov ocijenio je kao "veliku grešku" insistiranje Zapada da se sirijski predsjednik Bašar al Asad povuče prije bliže saradnje sa Rusijom u borbi protiv "Islamske države"...Govoreći tokom posjete Rimu, Lavrov je rekao da je međunarodna koalicija koja se bori...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.