Putin: Uništiti sve koji prete Rusima u Siriji

Izvor: B92, 11.Dec.2015, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Uništiti sve koji prete Rusima u Siriji

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da ruska vojska treba „odmah da uništi“ sve mete koje prete ruskim snagama u Siriji, javlja agencija AP.

Putin je na sastanku sa vojnim vrhom rekao da je ruska vojna baza u Siriji ojačana dodatnim avionima i oružjem za protivvazdušnu odbranu.

Ojačanje je usledilo posle turskog obaranja ruskog bombardera na sirijskoj granici 24. novembra.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />"Naredio sam da se deluje vrlo čvrsto. Svaki cilj koji preti ruskim snagama ili našoj infrastrukturi na terenu treba odmah da bude uništen", rekao je Putin na sastanku kolegijuma Ministarstva odbrane, prenosi TASS.

Ne navodeći Tursku Putin je uputio svima upozorenje "protiv daljih provokacija" i rekao da će vojska "najoštrije" reagovati.

Rusija je počela vazdušne udare u Siriji 30. septembra.

Sredinom novembra Rusija je povećala broj aviona koji učestvuju u operaciji u Siriji na 69 sa 50 i uključila strateške bombardere u udare na ekstremiste.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin poručio vojnicima: Uništiti sve koji prete Rusima u Siriji

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Dec.2015

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da ruska vojska treba „odmah da uništi“ sve mete koje prete ruskim snagama u Siriji, javlja agencija AP...Osim toga, Putin je naveo da je cilj akcije u Siriji osiguravanje bezbednosti Rusije od ekstremista...Godišnji prošireni kolegijum Ministarstva...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Putin: Uništiti svaku pretnju ruskim snagama u Siriji

Izvor: RTS, 11.Dec.2015

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je vojsci da "odmah uništi" svaku metu koja predstavlja pretnju ruskim snagama u Siriji. . Putin je rekao na sastanku sa vojnim vrhom da je ruska vojna baza u Siriji ojačana dodatnim...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.