Moskva, krivični postupak protiv ukrajinskih poslanika

Izvor: RTS, 06.Dec.2014, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva, krivični postupak protiv ukrajinskih poslanika

Protiv trojice ukrajinskih poslanika pokrenut je krivični postupak zbog javnih poziva na terorističke aktivnosti, rekao je zvanični predstavnik Istražnog komiteta Rusije Vladimir Markin.

Postupak je pokrenut protiv poslanika Vrhovne rade Jurija Berjoze, Andreja Levusa i Igora Mosijčuka, koji su izjavama opravdavali zločine počinjene 4. decembra u Groznom, a u medijima pozivali na činjenje takvih zločina na teritoriji Rusije, navodi Tas.

Markin je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da bi ukrajinski poslanici trebalo da znaju da "još niko od počinilaca terorističkih akata i sličnih zločina na teritoriji Rusije nije izbegao odgovornost - neko je već osuđen, neko je pri pružanju otpora uništen".

"Upravo takva sudbina čeka one koji pozivaju na slične zločine na teritoriji Rusije, gde god se oni nalazili", naglasio je on.

U glavnom gradu ruske republike Čečenije, Groznom, u najvećem sukobu snaga bezbednosti i ekstremista za poslednje vreme na Severnom Kavkazu, ubijeno je 11 ekstremista a poginulo je 14 policajaca i 36 ranjeno, podseća RIA Novosti.

Berjoza iz Narodnog fronta i Mosijčuk iz Radikalne partije podržali su napad ekstremista na punkt saobraćajne policije u Groznom i založili se za dinamizovanje pokušaja destabilizacije u Rusiji, između ostalog, u Čečeniji, navodi agencija.

Mosijčuk je pozvao Ukrajinu da podtiče slične događaje ne samo na Kavkazu, nego i u Centralnoj Aziji.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U Moskvi krivični postupak protiv ukrajinskih poslanika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2014

Protiv trojice ukrajinskih poslanika pokrenut je krivični postupak zbog javnih poziva na terorističke aktivnosti, izjavio je danas zvanični predstavnik Istražnog komiteta Rusije Vladimir Markin...Postupak je pokrenut protiv poslanika Vrhovne rade (skupštine) Jurija Berjoze, Andreja Levusa i Igora...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.