Читај ми!

Moskva, krivični postupak protiv ukrajinskih poslanika

Protiv trojice ukrajinskih poslanika pokrenut je krivični postupak zbog javnih poziva na terorističke aktivnosti, rekao je zvanični predstavnik Istražnog komiteta Rusije Vladimir Markin.

Postupak je pokrenut protiv poslanika Vrhovne rade Jurija Berjoze, Andreja Levusa i Igora Mosijčuka, koji su izjavama opravdavali zločine počinjene 4. decembra u Groznom, a u medijima pozivali na činjenje takvih zločina na teritoriji Rusije, navodi Tas.

Markin je rekao da bi ukrajinski poslanici trebalo da znaju da "još niko od počinilaca terorističkih akata i sličnih zločina na teritoriji Rusije nije izbegao odgovornost - neko je već osuđen, neko je pri pružanju otpora uništen".

"Upravo takva sudbina čeka one koji pozivaju na slične zločine na teritoriji Rusije, gde god se oni nalazili", naglasio je on.

U glavnom gradu ruske republike Čečenije, Groznom, u najvećem sukobu snaga bezbednosti i ekstremista za poslednje vreme na Severnom Kavkazu, ubijeno je 11 ekstremista a poginulo je 14 policajaca i 36 ranjeno, podseća RIA Novosti.

Berjoza iz Narodnog fronta i Mosijčuk iz Radikalne partije podržali su napad ekstremista na punkt saobraćajne policije u Groznom i založili se za dinamizovanje pokušaja destabilizacije u Rusiji, između ostalog, u Čečeniji, navodi agencija.

Mosijčuk je pozvao Ukrajinu da podtiče slične događaje ne samo na Kavkazu, nego i u Centralnoj Aziji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара